(Trønder-Avisa)

LEVANGER: En lastebil har veltet på E6 ved Vuddudalen i Levanger. E6 er stengt og kommer ifølge Vegtrafikksentralen til å bli det en lengre stund.

LES OGSÅ: Lastebil har veltet på E6: – Fremstår som en alvorlig ulykke

Krevende redningsarbeid

Politiet beskriver et veldig krevende redningsarbeid. De opplyser at E6 må påregnes stengt i flere timer ennå, og ber bilistene følge anvisninger fra Vegtrafikksentralen.

Anbefalt omkjøring er via Fylkesveg 715 Flakk-Rørvik og fylkesveg 755 fra Røra til Fosen. Det er også mulig å kjøre E14 fra Stjørdal via Sverige og ned fylkesveg 72 til Verdal.

Store utfordringer på fylkesveg

Det meldes om fullt kaos på fylkesveg 42 over Markabygda, den såkalte Natovegen. Denne er ikke anbefalt som omkjøring av Vegtrafikksentralen.

– Dette er en veg vi ikke kjenner standarden på, derfor er denne ikke anbefalt som omkjøring fra oss, sier operatør Roger Berg hos Vegtrafikksentralen.

Gårdeier Per Olav Langås har også kontaktet Trønder-Avisa om at det er kaos på en avlingsveg på nordvestsiden av ulykkesstedet. Dette gjelder en vei som går parallelt med E6 på vestsiden. Denne dukker opp på GPS, men er ifølge Langås ikke egnet til annet enn traktor.

- Trodd jeg var lur

Tom Sjøvold fra Steinkjer var på tur fra Trondheim og hjem til Steinkjer da en lastebil veltet på E6 ved Vuddudalen i Levanger. Han valgte å benytte En omkjøringsmulighet er over Markabygda i Levanger.

– Jeg trodde jeg var lur som valgte den veien, men var nok ikke det, forteller Sjøvold.

Veien er ikke anbefalt som omkjøringsvei, noe Sjøvold har forståelse for.

– For bil går det, men for lastebiler er det nok for trangt.

Lastebiler forsøkte å snu

Da Trønder-Avisa snakket med Sjøvold i 09:15-tiden onsdag var det tre lastebiler som forsøkte snu i Markabygda. Dette hindret trafikken i å gå.

– Men nå løsner det litt. Lastebilene har fått beskjed om å snu, sier Sjøvold.

Videre forteller han at foreløpig er han bakerst i køa fra stjørdalssiden av vegen.

– Men på Markabygdasida står trafikken ved fjellbommen, her ryr det biler. Bare det kvarteret jeg har stått, har i hvert fall tretti biler passert meg. Hvordan trafikken er videre, vet jeg ikke.

Politiet bekrefter kaos

Operasjonsleder Ebbe Kimo kan forstå at det blir kaos på omkjøringsvegen.

– Det å få formidlet dette med omkjøringsveger er en stor utfordring. Det er mye utenlandsk trafikk også, og mange følger vel bare Google Maps, sier Kimo.