Gå til sidens hovedinnhold

Ber trøndere om å unngå reiser til Oslo-området

Statsforvalteren i Trøndelag ber alle trøndere om å unngå reiser til Oslo-regionen.

Statsforvalteren i Trøndelag følger utviklingen av smitteutbruddet med det muterte viruset i Osloregionen tett. I en pressemelding sendt ut mandag morgen ber han trønderne om å unngå reiser til Oslo-regionen og følge de nasjonale og lokale smittevernrådene ekstra godt.

– Vi tar allerede nå forholdsregler og forbereder oss for at en lignende situasjon kan oppstå her i Trøndelag. Det viktigste er at smittevernet i fylket fortsatt holdes under god kontroll, slik at helsetjenesten i kommunene har nødvendig kapasitet til å gjennomføre vaksinering som planlagt, sier statsforvalter Frank Jenssen i pressemeldingen.

LES OGSÅ: Nå bør du teste deg hvis du har vært i en av disse 25 kommunene

Flere trønderske kommuner - blant annet Levanger - gikk i helgen ut og anbefalte sine innbyggere om å unngå reiser til Oslo-regionen.

– Vi støtter sterkt de kommunene som har bedt innbyggerne ikke reise til de aktuelle kommunene, det er en god anbefaling for alle innbyggerne i Trøndelag, sier fylkeslege Jan Vaage

Tilreisende fra østlandskommunene blir også anbefalt å teste seg for Covid-19. Det gjelder også personer som har hatt gjester fra disse kommunene. Har du kommet fra Oslo-regionen de siste ti dagene bør du bestille en koronatest i din oppholdskommune og begrense dine sosiale kontakter til et minimum.

Kommentarer til denne saken