iLevangers ambisjon er å være tett på alt som rører seg i kommunen, samt å la våre innbyggere blir bedre kjent med naboen sin. For å innfri forventningene er vi også helt avhengig av å ha nettopp leserne med på laget. Vi trenger nemlig tips og innspill om alt som skjer omkring oss. Her er en liten presentasjon av redaksjonen.

Karriereskifte

Kari Geitle Nesthus (33) - 481 39 928 / kari.nesthus@ilevanger.no

33-åringen er utdannet som barnehagelærer og har elleve års fartstid i den bransjen. Hun kom flyttende fra Voss til Levanger i 2014, og var fra 2015 til 2021 pedagogisk leder ved Farmen menighetsbarnehage på Nesset.

Våren 2021 begynte hun nemlig å frilanse for iLevanger, og ble så bitt av basillen at hun søkte seg fast jobb her. I november i fjor hadde hun sin første arbeidsdag for lokalavisa.

–Det første halve året har flydd av gårde, og må være et sikkert tegn på at jeg trives godt i jobben som journalist. Gjennom verdens beste lokalavis har jeg truffet mange nye mennesker, og fått fortalt andres historier. At folk deler med oss, setter jeg pris på. I tillegg er det viktig at lokalavisa fortsetter jobben med å være «vaktbikkje» i samfunnet. De skoa skal vi også fylle. Jeg gleder meg til veien videre, sier Kari - som også er redaksjonens nynorskalibi.

Ferskvare fra Frosta

Synne Wekre Kvistad (27) - 936 78 983 / synne.kvistad@ilevanger.no

1. juni hadde Synne Wekre Kvistad (27) sin første arbeidsdag i iLevanger. Hun kom da fra lokalavisa Frostingen i nabokommunen.

– Da sjansen bød seg i iLevanger ble jeg nysgjerrig. iLevanger er en ny og ambisiøs lokalavis som allerede har tatt store steg. Her tror jeg det er gode kår for den som ønsker å utvikle seg som journalist, sier Kvistad.

Hun er utdannet lektor i samfunnsfag med master i statsvitenskap, og kommer inn i redaksjonen med klare ambisjoner.

– Jeg gleder meg til å bli enda bedre kjent med Levanger. Et av målene mine som journalist er å løfte fram et mangfold av stemmer, og gjerne de stemmene som ikke har for vane å rope høyest. Ellers er jeg interessert i det meste som har med politikk å gjøre. Det foregår mye spennende i Levanger, og som journalist i iLevanger håper jeg blant annet å bidra til konstruktiv debatt om utviklingen i kommunen, sier Synne.

Sprek skogning

Emil Ringstad (30) – 907 04 122 / emil@ilevanger.no

Emil har jobbet som frontsjef i iLevanger siden oppstarten høsten 2020, og har hatt en særlig klo på det meste av sport og idrett. Men i det daglige er det han som har kontroll på hva lokalavisa publiserer når.

30-åringen har utdanning innen digital medieproduksjon, og kom fra jobben som sportsleder i Trønder-Avisa da iLevanger startet.

– Det å være med på oppstarten til iLevanger har vært utrolig gøy og lærerikt. Ved å møte vanlige folk har vi fått muligheten til å lage mange gode og spennende reportasjer. Jeg gleder meg til fortsettelsen. Med cirka 20.000 innbyggere er det fortsatt mange gode historier å hente, sier Emil.

Engasjert sommervikar

Vialeta (Villa) Lyng (21) - 95289630 / vialeta.lyng@ilevanger.no

De fleste som har fulgt LFKs nye damelag siden oppstarten i år har fått med seg navnet Vialeta Lyng. Men ved siden av fotballen og økonomistudier har hun frilanset for iLevanger. Og i pausen mellom studier og høstsesongen på gressmatta har vi engasjert Villa, som hun gjerne kalles, som sommervikar.

Med henne på plass er alle kontorene i Nordenborggården fylt opp, og det er et herlig liv i redaksjonslokalene under lunsjene i utstillingsvinduene i Kirkegata.

– Jeg har alltid fulgt med på nyheter og er engasjert i mye som skjer. Derfor har det vært spennende å følge med fra en annen side, og å faktisk få skrive om andre som er engasjerte. En slik jobb passer meg midt i blinken siden jeg er glad i både å skrive og å snakke med folk, sier Vialeta.

Flere rekrutter

iLevanger har også vært så heldige å klare å rekruttere flere unge lovende frilansere. Både Kari og Vialeta er som nevnt hentet inn i redaksjonen etter å ha utmerket seg som lovende frilansere.

Det er sikkert mange som også har merket seg bylinene fra Eirik Holan, Eirik Bjørshol og Torjus Midjo. Dette er unge og lovende journalistspirer som kan dukke opp på arrangementer på vegne av iLevanger.

I tillegg har vi også med oss Steinar Kvarme i en deltidsstilling, og de mer erfarne frilanserne Per Magne Midjo og Siv Lyngstad, samt iLevangers eminente quiz-fotograf Harald Sæterøy.

Trekker i trådene

Ytterst i redaksjonen sitter vår ansvarlige redaktør og følger med trafikken i Kirkegata.

Gaute Ulvik Haugan (46) – 982 52 184 / gaute@ilevanger.no

Gaute har fartstid i mediebransjen siden han hoppet av videregående og begynte som frilanser midt på 90-tallet. Etter det har CV-en blitt både lang og bred, og han kom fra jobb som journalist i Trønder-Avisa da iLevanger ble startet opp.

– Det har vært utrolig spennende og morsomt. Jeg begynte i lokalavis som ungdom, og jeg synes fortsatt at de nære artiklene og debatten i en lokalavis er et vesentlig lim i samfunnet. Det er på mange måter skremmende å se hvordan folks mediekonsum endrer seg fra nyheter til underholdning. Men den responsen iLevanger har mottatt på knappe 1,5 år gjør meg likevel trygg på at levangsbyggen fortsatt både ønsker og trenger en lokalavis, sier Gaute.

*** TIPS OSS på tips@ilevanger.no / Tlf: 93 80 66 00

Fakta om iLevanger: iLevanger eies av Trønder-Avisa. De offisielle medietallene fra Mediebedriftenes landsforening (MBL) viser at iLevanger ved utgangen av 2021 hadde et opplag på 2.048 utgaver. Etter første kvartal i år hadde avisa 2.171 daglige lesere.
(Kilde: medietall.no)

Sikt mobilkameraet ditt eller en QR-kodeleser på denne koden, og bli abonnent på den lokale nettavisen iLevanger.no: