Her er en utfordring til dere eiendomsutviklere med bankende hjerter for Levanger: Er det noen av dere som kan ta initiativ til en kronerulling blant eiendomsinvestorer slik at vi kan få asfaltert Brugata slik at verdenseliten på sykkel kan komme seg trygt gjennom sentrum?

Sykkelrittet Artic Race of Norway kommer til Levanger 13. august. En stor idrettsbegivenhet, og en stor mulighet til å vise fram byen vår. Flere titalls frivillige og kommunen tar sitt ansvar og stiller opp. Men når verdenseliten kommer i flokk med stor hastighet kreves stabilt underlag for å unngå velt og ulykker.

LES OGSÅ: 500.000 kr til Arctic Race – Ap fikk ikke gi en femtedel til NM-arrangør

Asfaltdekket i Brugata er for dårlig, og verken fylkeskommunen som eier eller kommunen som vertskap har ca. 1 mill. kroner til oppgradering.

Levanger er en attraktiv kommune for eiendomsutviklere. Kommunen topper statistikken for bygging av nye boliger. Flere store utbyggingsprosjekter skal realiseres i bykjernen, og lønnsomheten synes å være god for investeringsselskapene. Ett av dem er Nyboli invest AS som nå planlegger utbygging på den tidligere Tommen-Gramm tomta. Leilighetsbygget blir nærmeste nabo til den attraktive Stadion parken. Der vår olympiske mester Knut Knutsen startet sin idrettskarriere.

LES OGSÅ: På jakt etter hundre frivillige til sykkelfesten opp Skallstuggu

Bergenser og finanslegenden Trond Mohn gir bort det meste av overskuddet sitt til breddeidrett, forskning og medisinsk utstyr. I et intervju i Nettavisen sier han: «Jeg er egentlig ikke så veldig fornøyd med resultatene, men jeg er stolt over alle pengene som har gått til gode formål. Jeg er mer opptatt av å gi, enn å tjene penger».

Det er fristende å sende ballen over til administrerende direktør Lars Hjelde i Nyboli invest AS og investor og olympisk mester Bjørn Dæhli. Med håp om at en felles dugnadsinnsats kan hindre at traseen for sykkelrittet må legges om.

Tone Jørstad, kommunestyrerepresentant Ap

Les også

Om å trø til for merkevaren