(Trønder-Avisa)

Klokken 04.58 fredag morgen fikk politiet melding om en bil som var forlatt på E6 like sør for Mule i Levanger. Bilen sto i sørgående retning, og det ble meldt om at det var vanskelig å komme til.

Politiet kjørte ut til stedet, og fant da en bil uten skilter.

– Vi vet ikke hvem som har kjørt den. Bilen har en del skader, men det er lite trolig at de skadene har oppstått på stedet der den ble forlatt, sier operasjonsleder Trond Hangaas i Trøndelag politidistrikt.

Leter etter eier og bilfører

Politiet sørget for å få tauet bort bilen. Nå gjøres det undersøkelser både med tanke på å finne ut hvem som eier bilen og hvem som har kjørt den.

Klokken 05.06 fredag morgen fikk politiet melding om en trafikkulykke ved Åsen i Levanger. Tre personer var involvert i det som betegnes som en frontkollisjon.

Du kan lese mer om den saken her: Frontkollisjon i Levanger – to personer har skader

Utover det har det vært en rolig natt ellers i Nord-Trøndelag, melder operasjonslederen.

Ber trafikanter ta det med ro: – Snøglatt!

Da har det vært travlere på Vegtrafikksentralen. Det har falt betydelige mengder snø i Trøndelag natt til fredag, og utallige entreprenører har blitt sendt ut for å rydde veiene.

– Vi har veldig mange som er ute, og det virker som om det stort sett har gått bra. Veiene er åpne, sier Anita Berglund, trafikkoperatør i Statens vegvesen.

Hun oppfordrer likevel trafikanter til å ta seg god tid fredag morgen.

– Det er rett og slett snøglatt! Når det snør så tett som det har gjort nå så får man ikke vært overalt samtidig. Og det vil fort bli litt snø på veien igjen før man kommer tilbake neste gang, sier Berglund.

Vegtrafikksentralen har ikke fått noen meldinger om stengte veger, med unntak av redusert fremkommelighet i forbindelse med de to trafikkhendelsene i Levanger.

Fin vinterdag i vente

Når det gjelder været fredag så meldes det om at snøværet skal gi seg utover morgenkvisten. På Innherred ser det ut til å bli en fin vinterdag med rolige vindforhold og gløtt av sol. I Steinkjer for eksempel vil temperaturen vil ligge fra rundt tre minusgrader på morgenen, og opp til en plussgrad eller to midt på dagen. Men fra fredag kveld er det igjen ventet mer snø.

På T-A.no

På Trønder-Avisas nettsider kan du lese om storgården i Meråker, som har vært i familiens eie i flere hundre år. Nå er den lagt ut for salg.

Du kan også lese om bedriften Lyng CTM i Vanvikan, som gjør det bra om dagen. Bedriften produserer verdier for over én million kroner dagen.

Vurderer totalforbud av tobakk

Av nasjonale nyheter tar vi med at regjeringen nå vurderer å forby tobakk for kommende generasjoner. Men det er uaktuelt for Senterpartiet, sier parlamentarisk nestleder Geir Pollestad (Sp).

Regjeringen har også diskutert å forby smakstilsatt snus.

– Norge har vært et land som satt seg i førersetet i folkehelsearbeidet. Det er viktig for oss å stramme opp rammene og retningen, sier Senterpartiets helsepolitiske talsperson Hans Inge Myrvold til VG.

I mars legger helseminister Ingvild Kjerkol (Ap) fram Folkehelsemeldingen, der regjeringen blant annet kommer med en ny tobakksstrategi. Det langsiktige målet er et tobakksfritt samfunn.

I 2022 vedtok New Zealand et livsvarig tobakksforbud for kommende generasjoner. Folk som var 14 år eller yngre da loven trådte i kraft, vil aldri kunne kjøpe tobakk på lovlig vis.

– Det er helt klart noe vi har tatt med inn i arbeidet, og som vi har jobbet med. For Sp har det vært et viktig bidrag inn i diskusjonene, sier Myrvold.

Men det kan være at det blir med diskusjonene. Senterpartiets stortingsgruppe vil nemlig ikke godta verken generasjonsforbud mot tobakk eller forbud mot smakstilsatt snus.

– Det er uaktuelt for Senterpartiets stortingsgruppe å gå inn for noe forbud mot snus og tobakk, sier Geir Pollestad til VG.

Rundt sju prosent nordmenn mellom 16 og 74 år røkte daglig i 2022, ifølge Helsedirektoratet.