Tirsdag kom årets første opplagstall fra Mediebedriftenes landsforening og Landslaget for lokalaviser. For første gang er også iLevanger tatt inn på tabellen siden avisa ble lansert 2. desember i fjor.

LES OGSÅ: Fra alle oss – til alle dere

For første halvår 2021 er den lokale nettavisa registrert med et opplag på 1.974 eksemplarer.

Stolt redaktør

– Dette er virkelig en knallstart. Vi har hele tiden hatt høye ambisjoner og stor tro på at levangsbyggen ønsket seg en egen lokalavis. At fasiten er så i tråd med våre egne hårete måltall er både utrolig gøy og fryktelig tilfredsstillende, sier redaktør Gaute Ulvik Haugan.

Sist uke uke ble det også sluppet ferske lesertall fra Mediebedriftenes landsforening. Dette var også en statistikkdebut for iLevanger etter lanseringen, hvor avisa er registrert med 1.806 daglige lesere i andre kvartal 2021.

– Vi har blitt veldig godt mottatt, og jeg er overvettes imponert og stolt over redaksjonen som virkelig har gitt jernet for å lage en så god lokalavis, sier Haugan, og skyter inn skryt til frilanserne også.

Rekrutterer unge

– Det som er ekstra fint er at vi har klart å knytte til oss et knippe gode og faste frilansere. Vi har noen godt voksne og erfarne, men jeg er spesielt stolt og fornøyd med at vi har klart å rekruttere en fin gjeng unge lovende journalister. Mediebransjen er i oppgang igjen, og vi kommer til å trenge flere journalister fremover, sier han.

Allerede dagen etter lansering i fjor hadde iLevanger 500 abonnenter, og etter en knapp måned på nett var tallet 1.500. Redaktøren røper at abonnementstallene kun har fortsatt oppover siden starten.

– Noe som nå reflekteres i de offisielle tallene. Vi skylder selvfølgelig leserne våre en stor takk. Jeg tror vi har klart å bevise at vi evner å dekke de små og brede lokale nyhetene, gi fortjent omtale til lokale navn samt at vi også følger de større nyhetene i kommunen. Totalpakken med Trønder-Avisa som regionavis og oss som lokalavis mener selvfølgelig jeg er alt en levangsbygg trenger for å holde seg godt oppdatert.

Redaktør Gaute Ulvik Haugan forteller i denne videoen hva leserne kan forvente seg av iLevanger.

Trønder-Avisa øker mest

Og også iLevangers mor, Trønder-Avisa, klatrer i opplag. Trønder-Avisa er den avisa med størst økning i opplag i hele Trøndelag første halvår i år - med en økning på 852 aviser til totalt 19.266.

Men konsernsjef John Arne Moen trekker likevel fram iLevangers prestasjon når han oppsummerer tallene:

– Mest morsomt er det likevel å trekke fram lokalavisa iLevanger, som vi etablerte i desember i fjor, i en by som av landets største lokalaviskonsern ble omtalt som nesten umulig å etablere seg i. iLevanger får en førstenotering på hele 1.974 - i sine aller første driftsmåneder! DEN skal det bli vanskelig å slå - uansett hvor i landet man etablerer seg, skriver konsernsjefen på sin Facebook-side.

Flere av Trønder-Avisa-konsernets aviser opplever også økning. Namdalsavisa har en økning på 392 abonnenter, og har nå et opplag på 11.106. Inderøyningen går også fram, med 56 abonnenter til 1.892. Steinkjer-Avisa og Snåsningen får en liten tilbakegang og har nå et opplag på henholdsvis 4.625 og 1.395 aviser.

Av andre utgivelser i Trøndelag går Adresseavisen tilbake med 353, til 75.277. Steinkjer24, som ble etablert i 2020, går tilbake med 243 og har et opplag på 1.242 i første halvår i år.

Nedgang for konkurrenten

Avisa Innherred fikk en liten oppgang på 10, og hadde et opplag på 8.511 i første halvår. Samtidig hadde iLevangers nærmeste konkurrent en nedgang i lesertall fra første til andre kvartal på cirka 1.400 daglige lesere, og landet på 18.458 lesere ved halvgått løp i 2021. Brorparten av fallet kom digitalt, hvor Innherred gikk fra 13.343 lesere i første kvartal til 12.508 i andre kvartal.

Polaris' nyetablering i nord, Steinkjer24, fikk som iLevanger sine første offisielle lesertall ved andre kvartal - og landet på 1.451 daglige lesere.

Les mer om tallene på medietall.no.