(Trønder-Avisa)

Nordlandsbanen og Trønderbanen er stengt mellom Skatval og Åsen på grunn av et godstog som sperrer banen på Langstein.

Sperringen berører regiontogene fra Trondheim til Steinkjer og dagtoget fra Bodø til Trondheim.

LES OGSÅ: Togene går som normalt etter at bløtt høstløv skapte problemer

Forsøker å skaffe busser

Informasjonssjef, Hilde Lyng, i SJ Nord opplyser til Trønder-Avisa klokka 15–50 at det er et godstog fra CargoNet som står fast mellom Skatval og Langstein og sperrer trafikken på Trønderbanen.

– Våre tog står på stasjonene Skatval og Åsen. Vi forsøker nå å skaffe busser mellom Åsen og Skatval. CargoNet kjører nå et lokomotiv ut til godstoget for å dra det tilbake.

Kan ta noe tid

Lyng legger til at operasjonen med å hente godstoget kan ta noe tid.

– Det er fredag og masse folk på våre tog og busser. Vi strever med å få tak i nok busser til denne hendelsen. Målet er å få busser til å kjøre passasjerer i pendel mellom Skatval og Åsen, sier Lyng.

Hvor lang tid det vil ta før Trønderbanen og Nordlandsbanen blir åpen for togtrafikk mellom Åsen og Skatval er det foreløpig vanskelig å si noe om, legger hun til.

Bløtt høstløv skaper problemer

Driftsleder i CargoNet opplyser via pressevakt Elin Myrmel-Johansen i Vy at det er store mengder bløtt høstløv på skinnegangen ved Langstein som gjør at godstoget står fast.

– Høstløvet gjør skinnegangen glatt, og godstoget begynte å gli bakover i en bakke og står nå fast. Et lokomotiv er sendt ut fra Trondheim for å trekke det løs og opp bakken, sier Myrmel-Johansen til Trønder-Avisa.

Hun har fått informasjon fra driftsleder i CargoNet at jobben med å få løs lokomotivet vil ta rundt halvannen time