Gå til sidens hovedinnhold

Nå er det Oskars' tur

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Leif Sollund driver ett av Levangers viktigste kulturinstitusjoner. Oskars Pub og Bar fortjener årets kulturpris i Levanger.

Les også

Se hvem som er nominert til kultur-, ildsjel og frivilligprisen i Levanger

Det er godt å se at det er mange gode kandidater til årets kulturpris i Levanger. Men i år bør prisen gå til Oskars Pub og Bar.

Oskars er et sted som gjør Levanger til en by. Jeg våger påstanden at ingen andre steder i Trøndelag har samme pubstemning som Oskars, der folk møtes og kommer i prat på tvers av alder, klasse, yrke og gruppe. Her går unge studenter og godt voksne levangsbygg. Her kan man gå på pub midt i uka uten å sitte alene – for mange er nettopp dette selve definisjonen på å bo i en by, og ikke i et tettsted.

For studenter og andre tilreisende til Levanger er Oskars svært viktig. Det er mye folkehelse i at folk som bor på hybel og for seg selv i leiligheter, har et sted hvor de kan møtes ute på byen. Leif Sollund har gjort øl til kultur. De som brenner for Levanger sentrum, og som studentby og universitetsby, bør derfor støtte kulturprisen til Oskars.

Kjære folkevalgte i Levanger kommune – Leif Sollund har i en mannsalder drevet en av byens viktigste kulturinstitusjoner. Puben har stått støtt gjennom pandemien, og klarte til og med og holde ganske mye åpent. Nå er studentene tilbake, og vi ser hvor viktig slike møteplasser er.

Les også

Fant kjærligheten bak baren på Oskars i 1992 - i dag har de tre barn og to barnebarn

Årets kulturpris bør gå til å markere at livet er tilbake som normalt, og til å markere byen som møtested. Bruk kulturprisen til å markere Levanger som by.

Oskars pub og bar bør få årets kulturpris i Levanger!

Espen Leirset

Kommentarer til denne saken