Gå til sidens hovedinnhold

Nå kan man registrere seg i vaksinekø

Koronavaksinering starter i Trønderhallen onsdag. Nå ber kommunen de som vil ha vaksinen om å registrere seg i vaksinekø.

Onsdag denne uka starter vaksineringen i Trønderhallen av de som er 85 år og eldre. Disse personene blir oppringt og får tildelt time.

De neste ukene skal Levanger innbyggere vaksineres i følgende prioriterte rekkefølge:

  • Alder 85 år og eldre og utvalgte helsepersonell
  • Alder 75–84 år
  • Alder 65–74 år og personer mellom 18–64 år med sykdommer/tilstander med høy risiko for alvorlig forløp.
  • Alder 55–64 år med underliggende sykdommer/tilstander
  • Alder 45–54 år med underliggende sykdommer/tilstander
  • Alder 55–64 år
  • Alder 45–54 år

Nå ber Levanger kommune om at de som ønsker seg vaskinen om å registrere seg i vaksinekø. Det kan gjøres via denne lenken.

– Ved å gjøre dette får vi en oversikt over hvor mange som vil ha vaksinen og hvor mange som ikke vil ha den. Det er jo frivillig å ta vaksinen, men det er en klar anbefaling fra vår side, sier Tommy Aune Rehn.

LES OGSÅ: Stene: – Tror vi kan sette 1.000 vaksiner om dag

Færre doser

Forrige uke fortalte kommunen at de håper å være i mål med koronavaksinering av samtlige innbyggere over 45 år ved påsketider. Dette skyldes at Norge forventet å få 1,12 millioner doser av AstraZenecs-vaksinen. Men før helga bekreftet selskapet til Reuters at en feil under produksjonen vil gjøre at EU-land får færre doser enn lovet. Dermed er det noe uvisst hvor mange vaskinedoser som kommer til Levanger de neste ukene.

– Akkurat nå vet vi ikke helt hva som skjer, men erfaringen tilsier seg at ting endrer seg fort. Det er spesielt tre ting som påvirker hvor mange vaksiner hver kommune får;

  1. Hvor mange vaksiner som er godkjent.
  2. Hvor mange av de godkjente vaksinene blir levert til Europa og Norge.
  3. Prioritering.

– Det er hele tiden løpende vurderinger på hvor mange vaksiner de ulike kommunene får. Dette bestemmes fra myndighetene. Konklusjonen fra vår side er at Levanger kommune står beredt til å få mange doser hver uke, og vi er forberedt på å få færre. Vi er forberedt på alt.

– Fortsatt realistisk å ha vaksinert alle i risikogruppene til påske?

– Vi kan godt håpe på det. Det er et klart mål og det er noe som har blitt sagt fra sentralt hold. Akkurat nå er det nok mindre sannsynlig i og med at vi får færre doser av AstraZenecs-vaksinen, men det kan plutselig komme endringer som gjør at det blir mer sannsynlig igjen. Ting er veldig uforutsigbart. Mye kan endre seg på bare få uker og vi er rustet til alt, sier Rehn.

Kontroll

Den siste måneden har det vært mye smitte i Levanger, men den siste uka har smittetallet gått betraktelig ned. I helga var det ingen nye smittetilfeller i helga.

– Vi har veldig god kontroll på viruset nå. Det er mange dager siden forrige smittetilfelle og før det var det bare sporadiske. Alle kommunene rundt oss har gått kraftig ned, og det er vi glade for, sier Rehn.

– Vil dette vedvare tror du?

– Jeg tror det vil vedvare en stund, men det er alltid en risiko for at det vil blusse opp om vi får mutantviruset opp hit. Det er fortsatt viktig å følge de tiltakene som gjelder, sier kommuneoverlegen.

Kommentarer til denne saken