(Trønderdebatt)

Kommentar til Bente Hjelde Pedersen sitt innlegg «Det var ikke akkurat veldig lekkert» i Trønder-Avisa 22. september 2021.

Ved en menneskelig svikt ble den nå mye omtalte middagen servert din far denne søndagen - det var fårikål. Både kjøkkensjef og personale på Levanger Bo- og Aktivitetssenter (LBAS) er lei seg for det som har skjedd - de beklager og legger seg flate - slikt skal ikke skje.

En menneskelig svikt er noe de fleste før eller senere blir utsatt for, og noe de fleste av oss også har vært uheldige å gjøre selv.

Når Bente Hjelde Pedersen går rett til presse og politisk ledelse er sirkuset i gang, og «fårikålmiddagen» er plutselig i media over hele landet. Det har dermed kanskje vært med og gitt LBAS et ufortjent dårlig rykte. Hva har det gjort med kjøkkenpersonalet?

De er veldig lei seg, men de reiser seg og jobber for at det ikke skal skje igjen.

Bente Hjelde Pedersen sier ikke noe om kvaliteten på maten alle de andre dagene. Det at denne muligheten finnes gjør at hennes far kan bo hjemme.

LBAS sitt kjøkken lager middag 365 dager i året, som sendes ut til hjemmeboende, institusjoner og kantina ved Bo og Aktivitetssenteret. Kjøkkenpersonalet har fagutdanning, og lager middager som tar hensyn til variabler som allergier, dietter, diabetes og hva den enkelte måtte like.

Tilbakemeldingene fra brukerne er gode, det viser også kommentarfelt og innlegg etter oppslaget til Hjelde Pedersen. At slike saker får en så stor oppmerksomhet uten at det er gjort noe videre undersøkelser er i seg selv også beklagelig. At kommunalsjef og kjøkkensjef må stå «skolerett» for ordføreren for ei skål med fårikål må vel være sløsing med ressurser. Det er vel også lite lekkert.