Gå til sidens hovedinnhold

Nok en ansatt ved Sykehuset Levanger er smittet – ber om minst mulig besøk

Artikkelen er over 1 år gammel

Tre ansatte ved Sykehuset Levanger er nå bekreftet smittet av koronaviruset. 31 ansatte i helseforetaket er i karantene.

(Trønder-Avisa) En pressemelding fra Helse Nord-Trøndelag viser fredag at tre ansatte nå er smittet av korona. Det er én mer enn i går, og to mer enn onsdag.

– Vedkommende har en støttefunksjon knyttet til de somatiske klinikkene, men smittesporing viser at vedkommende ikke har hatt nærkontakt med kolleger eller pasienter. Smittesporing viser at smitte er påført utenfor sykehuset. Alle tre ansatte med påvist smitte har tilhørighet til Sykehuset Levanger, skriver kommunikasjonssjef Svein H. Karlsen i en pressemelding..

Tre innlagt med smitte

Sykehuset Levanger har tre innlagte pasienter med påvist smitte. To av dem mottar behandling isolert på sengepost, og en pasient har fortsatt behov for intensivbehandling. Denne mottar ikke respiratorbehandling. Sykehuset Namsos har fortsatt én innlagt pasient med påvist smitte. Vedkommende mottar behandling isolert på sengepost. Pasienten har ikke behov for intensiv behandling.

Status med tanke på koronapasienter er med andre ord uendret for begge sykehusene siden torsdag.

Minner om besøksrestriksjoner

I en annen pressemelding skriver Helse Nord-Trøndelag at de finner det nødvendig å minne om besøksrestriksjonene ved Levanger og Namsos sykehus.

– Det er overmåte viktig å gjøre det vi kan i fellesskap for å unngå ytterligere spredning, og Helse Nord-Trøndelag ber om at innbyggerne følger våre retningslinjer, skriver kommunikasjonssjefen i pressemeldingen.

Besøk fra pårørende på avdelingene må begrenses til et absolutt minimum.

– Unntak gjøres for pårørende til kritisk syke. Alle besøk må avtales med personalet ved avdelingen på forhånd. Det kan åpnes for besøk av to personer, inkludert ledsager.

Flere kan komme på besøk det gjelder en person i livets sluttfase, skriver helseforetaket.

Barn har også rett på ledsager. Fødende har ikke rett på å ha med partner eller ledsager dersom hun blir lagt inn til observasjon.

– Dette gjelder også ved igangsetting av fødsel, skriver Karlsen.

Alle restriksjoner finnes her (ekstern lenke).

Kommentarer til denne saken