RØSTAD: – Selve studiestarten er årets høydepunkt. Vi gleder oss til å starte opp skoleåret, og vi merker allerede at studentene har inntatt universitetet. Det er godt at det blir liv og energi i lokalene igjen, sier Hanne Elenora Solheim Hansen.

Rektoren gleder seg til å kunne ønske studentene velkommen onsdag. Da er det offisiell åpning av studieåret. Seremonien vil foregå inne i Trønderhallen. Rektoren synes også det er stas at studentene nå slipper å måtte forholde seg til koronarestriksjoner.

– Vi er tilbake til der vi var før pandemien, og det er svært deilig, sier hun.

Offisiell åpning av studieåret er onsdag klokken 13.00, men mange studenter har oppstart på et annet tidspunkt. Se oversikt HER.

800 nye studenter

For de ferskeste studentene er det selve Fadderuka som er høydepunktet fra onsdag 17. august til søndag 28. august. Her vil det være mange ulike aktiviteter slik at studentene blir kjent med hverandre.

Det er Rikke Anna Hansen Eidissen og Thomas Nicolay Sanchez Becher som er fadderansvarlige i Levanger i år. I tillegg har de med seg 130 faddere. Årets faddere kommer ikke til å ha egen t-skjorte. I år kommer de til å gå rundt med et lilla bånd.

– Vi gjør dette for å spare miljøet, sier Eidissen og Becher.

Nord universitet har pr i dag cirka 800 nye søkere som har takket ja til en studieplass ved campus Levanger.

– Levangsbyggen vil nok merke at studentene har inntatt byen igjen, sier Rikke Anna Hansen Eidissen, årets faddersjef i Levanger.

– Vi skal blant annet ha fire temafester på Orion, så da blir det nok minst like lang kø som det var i fjor, sier Rikke Anna Hansen Eidissen.

Temafestene er kun for faddere og fadderbarn.

Tilbud for alle

Faddersjefen forteller at de har laget et fadderprogram som forhåpentligvis skal være noe for enhver smak. Målet er at studentene skal bli kjent med hverandre, samt bli kjent med hva Levanger har å by på.

- Vi håper at alle nye studenter tar del i Fadderuka, men erfaringsmessig er det alltid noen som dessverre ikke blir med. Men vi har lyst til og oppfordrer alle til å være med. Fadderuka er noe man aldri får igjen, og dette er en kjempemulighet til å bli kjent med nye folk, sier Eidissen.

I fadderprogrammet er det også lagt inn en rekke alkoholfrie arrangementer også.

– Fadderuka handler ikke bare om drikking. Hovedmålet er at de nye studentene skal få bli kjent med hverandre.

FAKTA: Fadderprogrammet i Levanger

Onsdag 17. august: Skole-rebus/Glowparty

Torsdag 18. august: By-rebus

Fredag 19. august: Musikkquiz

Lørdag 20. august: Karaoke-kveld

Søndag 21. august: Idrettsdag

Mandag 22. august: Bowling

Tirsdag 23. august: Togafest

Onsdag 24. august: Fridag / Kaffe og vaffel

Torsdag 25. august: 2000-tallet fest

Fredag 26. august: Maskerade

Lørdag 27. august: Tones of Røstad

Søndag 28. august: Grilling