Først vil vi gratulere russen med vel overstått russefeiring og snart 13 års skolegang!

På tampen av russefeiringen ble det en hendelse som har laget engasjement de siste dagene – en fotballkamp på Reemyra 15. mai som medførte noe forsøpling og knust glass på anlegget, der politiet ble tilkalt for å forhindre mer skade. Heldigvis ble det heller ingen andre skader enn det som kunne ryddes opp dagen etterpå, hverken på folk eller anlegg.

Vi i Skogn IL synes saken har blitt blåst opp mer enn det russen har fortjent. Russen og ungdommer ellers er stort sett flotte ungdommer som tar ansvar og ikke ønsker å gjøre skade, så vil det alltid være noen få som er ubetenksomme eller som mister hodet i takt med at promillen stiger.

I etterpåklokskapens lys burde nok russen ha tatt kontakt med Idrettslaget for å avklare og informere om at det var tenkt å bruke Reemyra til en fotballkamp som ville samle mye russ. Da kunne vi forberedt oss på å være tilstede og bidra til at det ikke utartet som det gjorde.

Ja, det var en del glasskår og veltede søppeldunker – og når 200 russ samles med mye innabords, er det også et behov for at dette skal ut, og med låste toalett så skjønner jo man at det da blir brukt andre plasser å gjøre dette på. Men heldigvis ble det ingen skader på det nye klubbhuset, og søppel og glasskår kan sopes opp og fjernes.

Vi vil berømme russestyret for at de kom på Reemyra dagen etter for å rydde opp etter seg – og det har vi også meldt tilbake til dem direkte. Mesteparten av opprydningen var da allerede gjort med god dugnadsinnsats av lokale ildsjeler, for å få anlegget i drift for barn og unge så fort som mulig.

Vi håper at russen i fremtiden kan få feire og feste uten å føle seg «jaget», det er ingen tjent med og det fortjener de heller ikke. Til de som er bekymret – så er Reemyra i full drift, det er ingen spor av ødeleggelser, og alle er velkommen til å bruke anlegget og spille fotball og kose seg, russ eller ikke.

Hilsen leder i Skogn IL, Camilla Støre og fotballgruppa i Skogn IL