Smitten går ned - fra 18. januar skal Levanger ligge på de nasjonale tiltakene

Kommuneoverlege Tommy Aune Rehn er glad for at smitten er på tur ned, men oppfordrer sterkt til å følge anbefalingene inntil videre.

Kommuneoverlege Tommy Aune Rehn er glad for at smitten er på tur ned, men oppfordrer sterkt til å følge anbefalingene inntil videre. Foto:

Levanger kommune har de siste ukene hatt strengere tiltak enn de nasjonale anbefalingene. Fra 18. januar anbefaler kommuneledelsen å ligge på nasjonale tiltak.

DEL

Det melder Levanger kommune på sin hjemmeside onsdag.

Onsdag hadde kriseledelsen i kommunen møte. De synes at innbyggerne i Levanger har vært flinke til å jobbe med smittevern de siste ukene.

– Folk holder seg hjemme. Når vi får nye smittede er det stort sett personer som allerede er i karantene. Derfor får vi lite videresmitte. Antall smittede er på vei ned i Levanger, sier kommunedirektør Ola Stene i pressemeldingen.

Likevel anbefaler Stene og kommuneoverlege Tommy Aune Rehn at folk fremdeles følger anbefalingene om blant annet bruk av munnbind.

– Det er stort smittetrykk i flere av våre nabokommuner. Vi vet hvor lett situasjonen kan endre seg. Derfor oppfordrer vi sterkt å følge anbefalingene inntil videre, sier duoen.

LES OGSÅ: Disse anbefalingene gjelder i Levanger

Redegjør for Stortinget neste uke

Fra 18. januar anbefaler kommuneledelsen å ligge på nasjonale tiltak med mindre vi ser en uventet oppblomstring av smitte de nærmeste dagene.

Regjeringen forlenger smitteverntiltakene med én dag fram til 19. januar. Årsaken er at Erna Solberg skal redegjøre for Stortinget om situasjonen dagen før.

– Statsministeren har bedt om å få redegjøre for Stortinget om situasjonen og tiltakene 18. januar. Det er derfor naturlig at Stortinget orienteres først om veien videre. Derfor forlenges de nåværende tiltakene til ut 19. januar, sa helseminister Bent Høie (H) på pressekonferansen onsdag.

LES OGSÅ: Dette er de nye nasjonale tiltakene

Disse anbefalingene gjelder i Levanger

Stene og Rehn forteller at det er spesielt disse anbefalingene som gjelder i Levanger nå:

  • Besøksrestriksjoner i sykehjem og omsorgsboliger
  • Alle ansatte i sykehjem og omsorgsboliger testes med hurtigtest ukentlig inntil videre.
  • Det anbefales munnbind for behandler og pasient/bruker innenfor kommunale helsetjenester der det er nærkontakt med pasient/bruker.
  • Munnbind skal brukes når en er utenfor eget hjem der andre ferdes og spesielt når er i butikk eller lignende som ansatt eller besøkende
  • Barn i barnehager og elever i grunnskolen som har noen i familien som er i karantene, eller hvor noen i husstanden har symptomer som kan være forenelig med Covid-19 infeksjon, må holde seg hjemme.
  • Barnehagene har redusert åpningstidene til 9 timer pr. dag for å kunne ivareta smitteveilederens gule trafikklysnivå fullt ut.
  • Skoleeier anbefaler at elever i ungdomsskolen bruker munnbind på skolebussen når det er vanskelig å opprettholde avstand til elever fra andre kohorter/klasser og andre passasjerer. Om ansatte og/eller elever over 12 år ønsker å bruke munnbind på skolen for å føle seg trygge, vil dette bli akseptert. Det understrekes at bruk av munnbind er frivillig, at dette skal brukes i kombinasjon med god håndhygiene.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken