Gå til sidens hovedinnhold

Lykken var stor blant de 40 ukrainske flyktningbarna da påskeelefanten kom med påskegodt til Nordic Mission i Røstadlia tirsdag.

I fjor kom ikke Marita Vinje Rygg seg hjem til påske på grunn av pandemien. Da fant hun fram elefantdrakten og gledet naboungene i Moss. Nå er hun endelig hjemme igjen, men uten barna. Da dro hun med seg elefanten og kassevis med sponset snop til de ukrainske flyktningbarna på Nomi-senteret.

– Jeg fant ut at jeg måtte gjøre noe for dem. Men jeg kunne ikke lage 40 påskeegg alene, så da spurte jeg rundt omkring å Magneten og Moan og fikk med meg utrolig masse påskehygge til ungene, sier Marita, som denne gangen fikk noen annen til å kle på seg elefanten.

Vel fremme i kafeen hos de ukrainske flyktningene på Nordic Mission i Røstadlia står jubelen i taket når Marita og Dumbo kommer inn i rommet med kassevis med snadder.

Det var stor stas å få hilse på elefanten i rommet.

Siden Marita ikke hadde noen påskehare-drakt, måtte hun gå for elefant. Men hun fikk hjelp til å fylle hovene fra en god og anonym bekjent. Ungene var superfornøyde med plysj-besøket.

Og endelig kom sukkertøyet på bordet. Pose på pose med drops og kjærlighet på pinne får raskt bein å gå på.

Og ikke minst glaserte smultringer!

Til sist fikk alle sammen også vitaminer og tran til dessert.

Det ble svært høytidsstemt i kafeen da ungene takket for påskebesøket med å synge den ukrainske nasjonalsangen.

Til og med elefanten gjorde ære på nasjonalsangen fra det krigsherjede landet.

Hva synes du om iLevanger i dag?

Kommentarer til denne saken