Gå til sidens hovedinnhold

Thekla skal delta på årets UKM – skal du?

Denne helga går fristen for å melde seg på UKM ut. I april skal deltakerne vise seg fram for publikum.

ÅSEN: Thekla Lillenes (16) deltok på UKM i fjor – like før pandemien brøt ut. Hun stilte da med oljemalerier.

Kunst var veldig populært på UKM og det var cirka 10 ungdommer som deltok under denne kategorien. Deltakere fra 12 til 18år stilte med alt fra skulpturer og klær til malerier. Enkelte av deltakerne går etter en juryvurdering videre til en fylkesmønstring.

Men Thekla legger vekt på at det ikke egentlig er en konkurranse, Men heller en måte å vise frem hva man driver med.

Ungdomsrådet i levanger er veldig flinke med å spre budskapet om UKM å oppfordre ungdom til å melde seg på sier hun. Mange tenker at UKM kanskje bare er for band og musikk. Men man kan melde seg på med nesten hva man vil og det er lett å finne informasjon om det meste.

Les også

Inviterte videregående-elevene til å henge

Fin arena for unge å vise seg frem

– Det føltes litt som en åpenbaring å få se hva andre unge i nærområdet driver med og hadde laget. Det er en fin måte å møte andre mennesker som driver med det samme som deg selv på. Og det er en fin arena for unge å vise seg frem, sier Thekla.

For øyeblikket bor hun på Inderøy og har meldt seg på UKM 2021 der.

Hun anbefale andre unge til å melde seg på UKM.

– Det er fint å kunne få vise frem noe man har jobbet hard for. Selv om man ikke nødvendigvis får noen premie føles det godt å vise frem sin egen interesse og møte kanskje møte andre som brenner for det samme, sier 16-åringen.

Det var en ganske enkel prosess å melde seg på og hun synes folkene som jobber med det er veldig flinke og inkluderende.

LES OGSÅ: Her kjører politiet på ski med ungdommene: – Kult at de viser seg på en slik arena

Bare fantasien setter grenser

– Det gjør ingen skade å melde seg på. Det er ikke annet enn en fin opplevelse. Det er veldig fint å få dele en sånn opplevelse med andre mennesker fra et område som man allerede kjenner, sier Thekla.

UKM-ansvarlig Camilla Støre oppfordrer gjerne ungdom til å være med på UKM.

Les også

Schtæko i startgropa: – Schtæko er bare et foreløpig tullenavn vi har funnet opp selv

– Dette er et tilbud for alle som har lyst til å vise frem noe. Bare fantasien setter grenser for hva du kan vise frem, sier hun.

Tidligere har ungdommer vist frem Minecraft-bygg, de har snekret benker og vist frem film og foto. Det blir en scene-forestilling og en kunstutstilling.

LES OGSÅ: Jan Ove og John Ulrik best i Rocket League

Frist 28. mars!

UKM arrangeres i år 10. april, og på grunn av koronapandemien blir det begrenset med antall publikum. Men hele forestillingen vil bli streamet.

Kunstutstillingen holdes på biblioteket, mens sceneforestillingen vil foregå på Festiviteten. Kunstutstillingen holdes åpen en hel uke på biblioteket for de som ikke har anledning 10 april.

Levanger har ifølge Støre vært gode på UKM tidligere.

Les også

Ungdommer etterlyses for kulturmønstring i februar

– I fjor deltok rundt 80 ungdommer og vi håper på like mange i år. Det er ubegrenset med plasser så det er bare å melde seg på, sier hun.

Fristen går ut 28 mars, og påmelding skjer på denne nettsiden.

Kommentarer til denne saken