(Trønderdebatt)

Det å gå rundt i Levanger sentrum er en oppdagelsesreise, i et godt bevart kulturmiljø. Trehus ligger på rekke og rad å stadig ser man nye (les: gamle) detaljer. Bygårdene gir Levanger et særpreg og en atmosfære man ikke finner på et kjøpesenter. Og skjer det så mye positivt i byen vår og det fortjener all oppmerksomhet, nyetableringer på rekke og rad. Det blomstrer virkelig.

Det er mulig å gå fra kafe til kafe med helt ulike konsepter, og det som er så flott er at hver plass har sin egenart og smaksopplevelser. All honnør til gamle og nye etablerte bedrifter, man blir både glad og stolt av dere.

Mange meninger om byen vår har vært på trykk i flere aviser den siste tiden. Men jeg undres om de som har skrevet har tuslet rundt her i det siste? Prøvd å gå innom alle butikker, restauranter, kaféene og galleri? Jeg foreslår at vi alle framsnakker Trehusbyen vår som et lite eksperiment. Hva vil skje da? Da tror jeg flere vil bli fristet til å ta turen innom.

Det er så lett å sette søkelys på det vi ikke har, eller skulle hatt, eller burde hatt. Og vi skal snakke om det også, men da i rette fora. Tiden er inne for en skikkelig positiv boost og skjer det folkens.

Levanger sentrum har også mange flotte parker, så det går fint an å kombinere matvarehandling, kafé- tur og uteaktiviteter. Egentlig et genialt konsept for småbarnsfamilier.

Så håper jeg vi kan legge diskusjonen om at bevaring står i veien for utvikling bak oss. Vi ser jo nå at det er både vilje og evne til å klare det. For det går faktisk an å tenke utvikling og bevaring i en og samme tanke. Det ene utelukker ikke det andre slik jeg ser det.

Levanger har en status (en stolt status) som fredet kulturmiljø, den skal vi utvikle og bevare på en kreativ og god måte. Jeg gleder meg veldig til fortsettelsen.

Ta turen til sentrum, du skal ikke gå så langt før du blir betatt!